|
||||||||||
Krokiety z kapusta,kasza i grzybamiKrótki opis potrawyPrzesmaczne krokiety.Potrzebne składniki Ciasto: szklanka mąki szklanka chudego mleka 2 białka łyżeczka oleju Farsz: 80 dag kwaszonej kapusty 2 cebule 25 dag pieczarek poltorej szklanki kaszy gryczanej ugotowanej na sypko 2 lyzki dowolnych kielkow lyzka oleju majeranek,galka muszkatolowa sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Płukamy i gotujemy kapuste, nastepnie studzimy ja i odciskamy. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce. Cebule drobno siekamy. Podsmazamy pieczarki i cebule na oleju. Kapuste łączymy z kasza, kielkami i pieczarkami. Przyprawiamy. Z bialek, mąki, polowy szklanki wody i mleka przygotowujemy ciasto nalesnikowe. Dodajemy olej i odstawiamy na 20 minut. Smazymy cienkie nalesniki. Na kazdy nalesnik ukladamy porcje farszu i zwijamy w prostokatny pasztecik. Przed podaniem podgrzewamy je w piekarniku zawiniete w folie aluminiowa posmarowana lekko olejem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|