|
||||||||||
Nadziewane pomidoryKrótki opis potrawyEfektowne daniePotrzebne składniki 6 pomidorow 6 ugotowanych ziemniakow maly kubeczek kefiru 10 dag szpinaku 2 lyzki koncentratu pomidorowego zabek czosnku 3 lyzki posiekanej natki pietruszki kilka galazek natki galka muszkatolowa, sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Ziemniaki mielimy , dodajemy do nich kefir, szczypte galki muszkatolowej, czosnek przecisniety przez praske i pozostale przyprawy. Mieszamy. dzielimy na 3 rowne porcje. Do jednej dodajemy uduszony we walsnym sosie szpoinak, do drugiej koncentrat pomidorowy.
Pomidory myjemy , przekrajamy na pol , wydrazamy i posypujemy obficie natka pietruszki. Do 4 polowek wyciskamy ze szprycy biale piure, a do pozostalych zielone i czerowone. Ukladamy je w zaroodpornym naczyniu i wstawiamy do goracego piekarnika na 10-15 minut. Podajemy w tym samym naczyniu. Dekorujemy galazkami natki pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|