Nadziewane pomidory

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Efektowne danie

Potrzebne składniki

• 6 pomidorow
• 6 ugotowanych ziemniakow
• maly kubeczek kefiru
• 10 dag szpinaku
• 2 lyzki koncentratu pomidorowego
• zabek czosnku
• 3 lyzki posiekanej natki pietruszki
• kilka galazek natki
• galka muszkatolowa, sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki mielimy , dodajemy do nich kefir, szczypte galki muszkatolowej, czosnek przecisniety przez praske i pozostale przyprawy. Mieszamy. dzielimy na 3 rowne porcje. Do jednej dodajemy uduszony we walsnym sosie szpoinak, do drugiej koncentrat pomidorowy. Pomidory myjemy , przekrajamy na pol , wydrazamy i posypujemy obficie natka pietruszki. Do 4 polowek wyciskamy ze szprycy biale piure, a do pozostalych zielone i czerowone. Ukladamy je w zaroodpornym naczyniu i wstawiamy do goracego piekarnika na 10-15 minut. Podajemy w tym samym naczyniu. Dekorujemy galazkami natki pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher