|
||||||||||
Zapiekane pieczarki z nadzieniem serowymKrótki opis potrawyPyszne pieczareczkiPotrzebne składniki 8 duzych pieczarek 4 lyzki chudego twarogu po lyzeczce psetek slonecznika i zairen sezamu lyzka dowolnych kielkow lyzka posiekanego szczypiorku 2 lyzki oliwy 2 lyzki soku z cytryny bazylia,sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Od piecarek odcinamy trzonki,kapelusze plukamy i osuszamy. Oliwe mieszamy z sokiem z cytryny, skrapiamy pieczarki,odstawiamy na 15 minut. Rozkruszamy twarog i mieszamy go z pestkami slonecznika , sezamem i szczypiorkiem. Przyprawiamy. Piecarki napelniamy przygotowanym nadzieniem i ukladamy na blasze cienko posmarowanej tluszczem i zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok 15 min. Przed podaniem posypujemy polukanymi i osuszonymi kielkami (niekoniecznie)
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|