|
||||||||||
Zapiekanka z ziemniakow ze szpinakiemKrótki opis potrawyPodajemy z surowka z pomidorow.Potrzebne składniki 8 ziemniakow 40 dag oczyszczonego i przebranego szpinaku 2 cebule pol szklanki jogurtu naturalnego lyzka oleju 2 zabki czosnku lyzka posiekanego koperku mielona galka muszkatolowa sól , pieprz Etapy przyrządzania1
Myjemy i gotujemy w mundurkach ziemniaki. Odcedzamy je i zalewamy zimna woda, po kilku minutach odsaczamy , obieramy i kroimy w plastry. Plukamy szpinak i odsaczamy. Cebule siekamy. Rozgrzewamy na patelni łyżeczke oleju i szklimy na niej cebule razem ze zmiazdzonym czosnkiem. Wkladamy szpinak, dusimy. Przyprawiamy do smaku. Forme do tart smarujemy pozostalym olejem, ukladamy na dnie czesc szpinaku, na nim ziemniaki i reszte szpianku. Doprawiamy sola i galka muszkatolowa jogurt i polewamy nim zapiekanke. Wstawiamy na kilka minut do mocno nagrzanego piekarnika. Posypujemy koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|