Zapiekanka z ziemniakow ze szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podajemy z surowka z pomidorow.

Potrzebne składniki

• 8 ziemniakow
• 40 dag oczyszczonego i przebranego szpinaku
• 2 cebule
• pol szklanki jogurtu naturalnego
• lyzka oleju
• 2 zabki czosnku
• lyzka posiekanego koperku
• mielona galka muszkatolowa
• sól , pieprz

Etapy przyrządzania

1
Myjemy i gotujemy w mundurkach ziemniaki. Odcedzamy je i zalewamy zimna woda, po kilku minutach odsaczamy , obieramy i kroimy w plastry. Plukamy szpinak i odsaczamy. Cebule siekamy. Rozgrzewamy na patelni łyżeczke oleju i szklimy na niej cebule razem ze zmiazdzonym czosnkiem. Wkladamy szpinak, dusimy. Przyprawiamy do smaku. Forme do tart smarujemy pozostalym olejem, ukladamy na dnie czesc szpinaku, na nim ziemniaki i reszte szpianku. Doprawiamy sola i galka muszkatolowa jogurt i polewamy nim zapiekanke. Wstawiamy na kilka minut do mocno nagrzanego piekarnika. Posypujemy koperkiem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher