|
||||||||||
Sos agrestowy słodko-kwasnyKrótki opis potrawyPodawac do smazonych ryb.Potrzebne składniki okolo 30 dag agrestu 3 łyzki miodu pol szklanki gestej smietany pol szklanki bialego wytrawnego wina sól,bialy pieprz Etapy przyrządzania1
Myjemy i oczyszczamy agrest i wsypujemy go do rondla i zalewamy winem i niewielka iloscia wrzatku, gotujemy na malym ogniu. Rozgotowany przecieramy przez sito i mieszamy z miodem oraz smietana i doprawiamy sola i piperzem - jeszcze chwile dusimy ale nie zagotowujemy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|