|
||||||||||
Róże karnawałoweKrótki opis potrawyDobry przysmak na karnawałPotrzebne składniki 1 1/2 szkl. maki 4 żółtka 1 łyżka odctu lub spirytusu 3-4 łyżki gęstej śmietany 3/4 szkl.konfitury z płatków róży lub wiśni Etapy przyrządzania1
Przygotować ciasto takie same jak na faworki. Wyciąć kółka. Składać po 3, ściskając w środku tak, aby się skleiły. Smarzyc podobnie jak faworki. Do usmarzonych, osączonych róż karnawałowych nakładać do środka odrobinę konfitury.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|