|
||||||||||
Krem z czerwonego winaKrótki opis potrawyDla uwielbiających czerwone winoPotrzebne składniki 1/8 l czerwonego wina 3 żółtka 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. śmietanki kremówki Etapy przyrządzania1
Schłodzić śmietankę. Żółtka ubić z cukrem. Postawić miskę nad parą i dalej ubijać. Wino podgrzć i podgrzane wlewać powoli do kremu, cały czas ubijając. Gdy zagęstnieje, zdjąć z ognia i ubijać do całkowitego ostygnięcia. Ubić sztywno śmietankę. Delikatnie wymieszać z wystudzonym kremem. Przyzdobić wiśniami zanurzonymi najpierw w roztrzepanym białku lub likierze, a następnie obtoczonymi w cukrze pudrze.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|