|
||||||||||
Chłodnik buraczanyKrótki opis potrawyPyszna zupa na upalne dniPotrzebne składniki 1 l jogutru, kefiru lub kwaśnego mleka 30 dag świeżych ogórków 4 łyżki koncentratu burakowy sok z cytryny po jednym pęczku koperku i szczypiorku 11 ząbek czosnku sól i biały pieprz odrobina przyprawy do zup 4 jajka Etapy przyrządzania1
Koncentrat barszczu wymieszac z jogurtem, zasiadłym mlekiem lub kefirem, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i rozstartym z solą czosnkiem. Schłodzić. Ogórki pokroić w kosteczkę, posiekać koperek i szczypiorek. Wymieszać ze schłodzoną zupą. Podawać na talerzach. Do każdego talerza włożyć pokrojone na ćwiartki ugotowane na twardo jajko.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|