|
||||||||||
Niesamowity MazurekKrótki opis potrawyPodawać na święta WielkanocnePotrzebne składniki 1/2 kg masła 12 żółtek 2 szkl. cukru pudru 1 1/2 szkl. mąki 10 dag zmielonych migdałów 5 dag obranych migdałów do dekoracji Etapy przyrządzania1
Sparzamy i obieramy migdaly a nastepnie drobno siekamy. Masło ucieramy na piane, dodawajemy po żółtku, pod koniec dodajemy migdaly,cukier i mąkę. Formę wykladamy papierem do pieczenia, ciasto ukladamy na grubość ok. 1 1/2 cm i dekorujemy migdałami. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na złoty kolor. Upieczone polewamy np.lukrem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|