Torcik gruszkowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

torcik

Potrzebne składniki

• czekolada - 40 dag
• gruszki - 50 dag
• masło - 30 dag
• cukier - 30 dag
• mąka - 30 dag
• nutella - 10 dag
• jajka - 5 szt.
• cukier waniliowy
• proszek do pieczenia - 1/2 torebki
• kremówka - 2 łyżka(i)
• skórka z cytryny

Etapy przyrządzania

1
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, skórką cytrynową i jajkami
2
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, 3 gruszki pokrojone na kawałki i 10 dag posiekanej czekolady.
3
Przełożyć do formy do pieczenia, piec 75 minut w temp 200 C. Po godzinie przykryć. Ostudzone ciasto polać resztą stopionej czekolady.
4
Kremówkę ubić z nutellą. Tort udekorować kremem i cząstkami gruszek.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher