|
||||||||||
Czekoladowa krajankaKrótki opis potrawyPyszne czekoladowa ciasteczkaPotrzebne składniki 4 jajka 40 dag gorzkiej czekolady 1 i 3/4 szklanki cukru 16 dag mielonych orzechow 3/4 szklanki maki Polewa: 15 dag czekolady 3/4 szklanki curu pudru 1 łyżka masła połówki orzechow wloskich do dekoracji Etapy przyrządzania1
Czekolade kroimy na drobne kawłeczki,skapiamy wida u roztapiamy nad para.
Jajka ubijamy z cukrem do bialosci. W goracej czekoladzie rozpuszczamy maslo, a nastepnie dodajemy jajka z cukrem. Dodajemy make i orzechy.
Blache smarujemy maslem lub wykladamy papierem do pieczenia. Smarujemy ciasto na grubosc 2 cm i pieczemy 15 minut w temp.170 stopni.
2
Przygotowywujemy polewe: czekolade roztapiamy nad para. Dodajemy maslo i cukier puder. Dokladnie mieszamy.
3
Ciasto kroimy w kostke o boku 3,5 cm. Kazdy kwadrat smarujemy polewa i dekorujemy polowka orzecha.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|