|
||||||||||
Surówka z pora i kapustyKrótki opis potrawyPodajemy do drugiego dania obiadowego.Potrzebne składniki biała kapuska - 1/2 kg marchew - 1 szt. por - 1/2 szt. cebula - 1/2 szt. sól,pieprz,cukier - 1/2 łyżeczka(i) oliwa z oliwek - 3 Etapy przyrządzania1
Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy nożem, marchew zcieramy na tarce jarzynowej, cebulę drobno kroimy w kostkę. Pora drobno kroimy. Posypujemy łyżeczką soli, łyżeczką cukru, oprószamy delikatnie pieprzem, skrapiamy octem i polewamy oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 min, aby przegryzło się i aby kapusta zmiękła.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|