|
||||||||||
Ziemniaki w foliiKrótki opis potrawyNa wiosenny wieczór przy grillu, palce lizać :-)Potrzebne składniki Ziemniaki - 1 kg Sól ziołowa Pieprz Starty żółty ser - 20 dkg Boczek - 10 dkg Cebula - 1 szt. Masło Etapy przyrządzania1
Ziemniaki obrać, umyć, przekroić na połowę i włożyć do wrzącej lekko posolonej wody i gotować 10 minut. Odsączyć, podzielić na porcje, każdą ułożyć na natłuszczonej folii. Oprószyć solą ziołową i pieprzem, po czym zawinąć folię i grillować 25 minut.
Cebulę obrać, posiekać. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na patelni i dodać do upieczonych w folii ziemniaków, posypać serem.
Do grillowania najlepsze są ziemniaki podobnej wielkości, odmiany mącznej.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|