Sernik z jogurtów

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne ciasto latwe do zrobienia

Potrzebne składniki

• jaja - 5 szt.
• cukier puder - 1/2 szkl.
• budyń smietankowy - 1 szt.
• olek - 1/2 szkl.
• jogurty duże - 2 szt.
• biszkopty - 1 op.

Etapy przyrządzania

1
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier puder. Jogurty, budyń (budyń mieszamy z żółtkami po czym dodajemy jogurt i resztę składników), cukier waniliowy i olej mieszamy, dodajemy ubitą pianę z białek. W średniej wielkości tortownicy (średnica 24 cm) układamy biszkopty (biszkopty układamy na suchą formę- nie smarujemy blachy absolutnie żadnym tłuszczem, ponieważ ciasta się przypalą) i zalewamy przygotowaną masą. Pieczemy 1 godzinę 20 minut w temperaturze około 160-170 stopni.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher