|
||||||||||
Sernik z jogurtówKrótki opis potrawypyszne ciasto latwe do zrobieniaPotrzebne składniki jaja - 5 szt. cukier puder - 1/2 szkl. budyń smietankowy - 1 szt. olek - 1/2 szkl. jogurty duże - 2 szt. biszkopty - 1 op. Etapy przyrządzania1
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier puder. Jogurty, budyń (budyń mieszamy z żółtkami po czym dodajemy jogurt i resztę składników), cukier waniliowy i olej mieszamy, dodajemy ubitą pianę z białek. W średniej wielkości tortownicy (średnica 24 cm) układamy biszkopty (biszkopty układamy na suchą formę- nie smarujemy blachy absolutnie żadnym tłuszczem, ponieważ ciasta się przypalą) i zalewamy przygotowaną masą. Pieczemy 1 godzinę 20 minut w temperaturze około 160-170 stopni.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|