|
||||||||||
kostka alpejskaKrótki opis potrawydobre ciastoPotrzebne składniki jaja - 4 szt. mąka - 3/4 szkl. cukier - 3/4 szkl. maka ziemniaczana - 2 łyżka(i) proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) masło - 1 szt. mleko slodzone - 1 puszka(i) śmietana kremówka - 0,5 l śmietanka fix - 1 op. cukier pouder - 2 łyżeczka(i) cukier waniliowy - 2 łyżka(i) beza - 30 dag czekolada - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Mleko gotujemy na karmel (2 godz) po ostygnięciu miksujemy z tłuszczem (ważne- ucieramy najpierw tłuszcz a następnie dodajemy karmel i krótko miksujemy żeby nie zrobiło się zbyt rzadkie)
Na upieczony biszkopt kładziemy krem, układamy bezy i na bezy resztę kremu.
Ubijamy śmietanę z pudrem i cukrem waniliowym oraz smietanką fix, smarujemy na wierzch i posypujemy potartą czekoladą
Wstawiamy do lodówki .
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|