|
||||||||||
Pomidory pod pierzynkąKrótki opis potrawySałatka idealna jako dodatek do mięsa z grillaPotrzebne składniki pomidory - 1/2 kg majonez - 1/2 szkl. śmietana - 1/2 szkl. ser żółty - 15 dag ząbek czosnku - 1 szt. szczypiorek - 1 szt. sól,pieprz - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Pomidory myjemy, suszymy i kroimy ostrym nożem w plastry. Następnie układamy je na półmisku, posypujemy solą i pieprzem. Majonez mieszamy ze śmietaną i dodajemy do tego zmiażdżony czosnek. Całość mieszamy i powstałym sosem zalewamy pomidory. Szczypiorek myjemy i suszymy. Następnie kroimy i posypujemy nim sos. Żółty ser zcieramy na tarce o małych oczkach i posypujemy nim warstwę szczypiorku. Schłodzić w lodówce.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|