|
||||||||||
Gulasz z wieprzowinyKrótki opis potrawyWspaniały gulasz z papryką i pomidorami.Potrzebne składniki wieprzowina bez kości - 50 dag 2 kolorowe papryki pomidory - 3 szt. cebule - 2 szt. kostka bulionu warzywnego olej - 4 łyżka(i) sól pieprz liść laurowy ziele angielskie czosnek Etapy przyrządzania6
Na tym samym oleju zarumienić cebulę i paprykę, przełożyć je do garnka. Zalać mięso bulionem, dusić na małym ogniu ok 40 min. Dodać ziele angielskie i liść laurowy, a gdy mięso jest już miękkie dołożyć pomidory, doprawić solą, pieprzem i dusić jeszcze kilka minut
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Bardzo dobre, nieskomplikowane.
autor: ds dodany dnia 2008-04-23 12:29:49