|
||||||||||
naleśniki z pieczarkamiKrótki opis potrawyprzepyszne naleśniki, każdy powinien spróbować!!!Potrzebne składniki mąka - 1 szkl. jaja - 3 szt. mleko lub woda - 2 szkl. olej - 1 łyżka(i) pieczarki - 1/2 kg kukurydza w puszce - 1 ser żółty - 15-20 dkg przyprawy: sól, pieprz, kucharek cebula do pieczarek Etapy przyrządzania1
Ciasto nalesnikowe: Jajka posolić, wymieszać z płynem. Cały czas mieszając dodawać stopniowo mąkę. Gdy ciasto będzie miało konsystencję kwaśnej śmietany odstawić je na 30 minut. Patelnię rozgrzać mocno, posmarować cieniutko olejem. Wlać łyżką wazową ciasto i tak obracać patelnią, aby rozlało się one na całej jej powierzchni. Odwrócić na drugą stronę. Natłuszczać lekko patelnię, ale nie często.
Farsz: pieczarki pokroić i odgotować z drobno pokrojoną cebulką. Po ostygnięciu wymieszać z odcedzona kukurydzą i startym serkiem. doprawić do smaku.
Ostygnięte nalesniki nadziewac i zawijać w rulon lub w trójkąty.
Podsmażać na oleju.
Można podawać z surówką z kapusty pekińskiej.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|