|
||||||||||
KrupnikKrótki opis potrawyDrink na bazie spirytusu.Potrzebne składniki 5 gozdzikow 4 ziarna pieprzu kawałek cynamonu kawałek gałki muszkatolowej szczypta imbiru 1/4 laski wanilii kawałek skórki pomarańczowej 2/3 szklanki wody 1/2 szklanki miodu 1 szklanka spirytusu Etapy przyrządzania1
Wszystkie przyprawy oprocz skorki pomaranczowej gotujemy pod przykryciem. Na koniec gotowania wkladamy skorke pomaranczowa. Odparowujemy plyn do 1/4 szklanki. Powstaly wywar dodajemy do miodu i zagotowujemy. Ściągamy z ognia i bardzo powolutku wlewamy spirytus, jeszcze raz kladziemy na ogniu i podgrzewamy.
Przecedzamy i podajemy bardzo gorący w kieliszkach do wódki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|