Pasztet świateczny

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pasztet

Potrzebne składniki

• 80 dag mięsa (okrawki wołowe, wieprzowe, cielęce)
• 20 dag wędzonego boczku
• 15 dag śmietany kremówki
• 1/3 szklanki białego wina
• 30 dag słoniny
• 1/2 szklanki kaszy mannej
• 2 jajka, sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Słoninę pokroić w cienkie plastry wyłożyć nimi formę keksową. Mięso przepuścić przez maszynkę razem z boczkiem zmiksować ze śmietaną, jajkami i winem. Doprawić do smaku pieprzem, solą. Wymieszać z kaszą manną, przełożyć do formy. Na blachę wlać trochę wody, umieścić w niej formę. Piec 90 minu w temp. 150 stopni C.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher