|
||||||||||
Pasztet światecznyKrótki opis potrawypasztetPotrzebne składniki 80 dag mięsa (okrawki wołowe, wieprzowe, cielęce) 20 dag wędzonego boczku 15 dag śmietany kremówki 1/3 szklanki białego wina 30 dag słoniny 1/2 szklanki kaszy mannej 2 jajka, sól pieprz Etapy przyrządzania1
Słoninę pokroić w cienkie plastry wyłożyć nimi formę keksową. Mięso przepuścić przez maszynkę razem z boczkiem zmiksować ze śmietaną, jajkami i winem.
Doprawić do smaku pieprzem, solą. Wymieszać z kaszą manną, przełożyć do formy.
Na blachę wlać trochę wody, umieścić w niej formę. Piec 90 minu w temp. 150 stopni C.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|