Cukinia smażona z orzeszkami piniowymi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
5 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo dobre

Potrzebne składniki

• cukinie - 2 szt.
• podpieczone orzeszki piniowe - 1 łyżka(i)
• namoczone rodzynki - 1 łyżka(i)
• cebula pokrojona w kostkę - 1 szt.
• posiekana natka pietruszki - 1 łyżka(i)
• oliwa - 4 łyżka(i)
• sól
• skórka z cytryny
• mielony kolorowy pierz

Etapy przyrządzania

1
Cukinię kroimy wzdłuż w półcentymetrowe plastry. Na oliwie szklimy cebulę. Zwiększamy ogień, smażymy cukinię, dodajemy natkę, przyprawy, rodzynki i orzeszki. Smacznego!

Jak podawać?

samą Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher