|
||||||||||
Kurczak faszerowanyKrótki opis potrawysmaczny i prosty w przygotowaniuPotrzebne składniki kurczak - 1 szt. pieczarki - 50 dkg mięso mielone - 40 dkg ser żółty - 20 dkg jajko - 1 szt. Przydatne akcesoriatarka o duzych oczkach,brytfanka,wykalaczkiEtapy przyrządzania1
Kurczaka myjemy i trybujemy kości.Cebule kroimy i rumienimy na smalcu.Pieczarki drobno kroimy i dusimy na zrumienionej cebuli,aż odparują.Ser ścieramy na tarce.Ser,pieczarki,mieso mielone mieszamy,dodajemy sol i pieprz do smaku.Farszem wypełniamy kurczaka,zwracając uwage na to,aby farsz znalazl sie także w skrzydelkach i udkach.Spinamy wykalaczkami.Skórkę od szyjki zawijamy pod spod.Kurczaka smarujemy olejem i posypujemy papryką.Przekladamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku w tem.180 stopni przez 1 godz.20 minut.
Jak podawać?na zimno z pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|