|
||||||||||
keks z makiemKrótki opis potrawyKeks z makiemPotrzebne składniki 200 g mąki 200 g maku 4 jajka 200 g cukru 250 g tłuszczu 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy olejek migdałowy lub rumowy otarta skórka z cytryny Etapy przyrządzania1
Żółtka, tłuszcz i cukier utrzeć. Pianę ubić. Do masy dodawać mak, mąkę i pianę oraz skórkę cytrynową i olejek. Włożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym.piec 45 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|