keks z makiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Keks z makiem

Potrzebne składniki

• 200 g mąki
• 200 g maku
• 4 jajka
• 200 g cukru
• 250 g tłuszczu
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• cukier waniliowy
• olejek migdałowy lub rumowy
• otarta skórka z cytryny

Etapy przyrządzania

1
Żółtka, tłuszcz i cukier utrzeć. Pianę ubić. Do masy dodawać mak, mąkę i pianę oraz skórkę cytrynową i olejek. Włożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym.piec 45 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher