|
||||||||||
Masa makowaKrótki opis potrawymasa makowa do ciastPotrzebne składniki 200 g maku 1 łyżka mąki 2 łyżki miodu 200 g cukru 150 g masła 5 żółtek Etapy przyrządzania1
Żółtka utrzeć z masłem i cukrem. Mak sparzyć odsączyć, zemleć i połączyć z utartą masą. Dodać miód i mąkę. Wyłożyć na ciasto. Upiec
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|