|
||||||||||
Makaron z brukselkąKrótki opis potrawydla amatorów makaronuPotrzebne składniki brukselka - 500 g rosół - 400 ml pęczek koperku - 1 szt. chudy jogurt - 100 g śmietana - 100 g makaron - 500 g sól, pieprz - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Umyć i oczyścić brukselkę, pokroić na ćwiartki i ugotować na parze z rosołu.
Umyć i posiekać koperek, wymieszać z jogurtem i kwaśną śmietaną. Przyprawić sos solą i pieprzem.
Wrzucić makaron do wrzącej wody, gotować przez około 10 minut, następnie osączyć i wymieszać z brukselką i sosem.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|