Makaron z brukselką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Czas przygotowania:
35 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Kaloryczność:
550 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dla amatorów makaronu

Potrzebne składniki

• brukselka - 500 g
• rosół - 400 ml
• pęczek koperku - 1 szt.
• chudy jogurt - 100 g
• śmietana - 100 g
• makaron - 500 g
• sól, pieprz - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

garnek

Etapy przyrządzania

1
Umyć i oczyścić brukselkę, pokroić na ćwiartki i ugotować na parze z rosołu. Umyć i posiekać koperek, wymieszać z jogurtem i kwaśną śmietaną. Przyprawić sos solą i pieprzem. Wrzucić makaron do wrzącej wody, gotować przez około 10 minut, następnie osączyć i wymieszać z brukselką i sosem.

Jak podawać?

na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher