Sałatka fasolowa z pomidorami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Kaloryczność:
120 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo smaczna

Potrzebne składniki

• Swieża fasola - 400 g
• pęczek dymki - 1 szt.
• cebula - 2 szt.
• oliwa z oliwek - 1 łyżka(i)
• duże pomidory - 2 szt.
• rosół mięsny - 1 łyżka(i)
• ocet z białego wina - 1 łyżka(i)
• cząber, pieprz, soł - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Umyć i przebrać fasolę, gotować około 10 minut w niewielkiej ilości osolonej wody. Ostudzić. Obrać i oczyścić dymkę, drobno pokroić jasną i jasnozieloną część. Obrać i drobno pokroić cebulę. Rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę i dymkę. Naciąć na krzyż skórkę na pomidorach, włożyć je nachwilę do wrzącej wody, a następnie wyjąć i ściągnąć skórkę. Miąższ pokroić w dużą kostkę. Ugotowaną fasolkę przekroić na połówki, wymieszać z pokrojonymi pomidorami i cebulą. Dodać rosół, ocet i cząber. Odstawić na około 30 minut do ostygnięcia. Przyprawić solą i pieprzem, podawać z gorącymi tostami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher