Jarski pasztet serowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: posti
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Kaloryczność:
160 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dla wegetarian

Potrzebne składniki

• kremowy twarożek śmietankowy - 60 dag
• duże plastry sera gouda - 4 szt.
• starty ser gouda - 10 dag
• czerowna papryka - 1 szt.
• szczypiorek - 1 szt.
• pieprz i sól

Etapy przyrządzania

1
Paprykę oczyścić, umyć, p[okroić w drobniutką kosteczkę. Szczypiorek opłukać, posiekać. Odłożyć 2 łyżk papryki i trochę szczypiorku do dekoracji. Resztę wymieszać z twarżkiem i startym serem gouda. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formę na comber wyłożyć folią przezroczystą, tak aby nie zwisała poza brzegi formy. Na folii na zakładkę ułożyć plastry goudy. Rozsmarować masę twarożkową. Obwinać zwisającymi fragmentami goudy i foli. Ochłodzić. Przed podaniem zdjąć folię i udekorować pozostała papryką i szczypiorkiem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher