Mus czekoladowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

potrawa bardzoi dobra w smaku i nietrudna

Potrzebne składniki

• (tabliczka) czekolady ciemnej dobrej czekolady - 100 kg
• jajka - 3 szt.
• cukier - 1 łyżka(i)
• czysta wódka - 30 ml
• śmietana tortowa (36%) - 3/4 op.

Etapy przyrządzania

1
Czekoladę rozpuścić w misce, na parze. Żółtka utrzeć z cukrem, i na koniec powoli dodać do nich wódkę. Ubić na sztywno pianę z białek. Ubić śmietanę. Bardzo delikatnie wymieszać jajka z czekoladą, potem z bitą śmietaną, a na koniec z białkami (pianą z białek). Natychmiast wstawić do lodówki na ok. 2 godziny

Jak podawać?

najlepiej na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher