|
||||||||||
oponkiKrótki opis potrawymniam pychotaPotrzebne składniki Suszone drożdże - 4 łyżeczka(i) Ciepłe mleko - 1/2 szkl. Jajka - 3 szt. Cukier puder - 3 łyżka(i) Masło - 10 dag Mąka - 4 szkl. olej Etapy przyrządzania1
Utrzyj suszone drożdże z mlekiem i łyżeczką cukru pudru wlej wodę odstaw na 10 min. Dodaj stopione ciepłe masło , mąkę , jajka resztę cukru pudru , wymieszaj i zagnieć. Przełóż ciasto do miski wysmarowanej olejem , przykryj ściereczką i odstaw na 45 min. w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość zagnieć je i rozwałkuj na grubość 1 cm. Wtynij kółka o średnicy ok. 8 cm. w srodku każdego zrób dziurkę. Ciastka ułóż na wyłożonej pergaminem blasze , przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Smaż w głębokim oleju. Osącz. Udekoruj
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|