|
||||||||||
zupa z zielonego groszkuKrótki opis potrawyswietnie smakuje z groszkiem ptysiowymPotrzebne składniki mrożony groszek - 300 g główka sałaty - 1 szt. cebula - 1 szt. bulion warzywny - 1 l śmietana 22 % - 5 łyżka(i) listki mięty - 2 łyżka(i) masło - 2 łyżka(i) sok z cytryny - 1 łyżka(i) sól,pieprz Etapy przyrządzania1
cebule obieramy,siekamy,szklimy na maśle na patelni.groszek płuczemy,osączamy.sałatę myjemy i osuszamy.małe listki sałaty odkładamy do dekoracji,a pozostałe rwiemy i razem z groszkiem dodajemy do cebuli.
2
wlewamy szklankę bulionu i gotujemy pod przykryciem 10 minut.lekko studzimy,miksujemy,.wlewamy reszte bulionu i zagotowujemy.dodajemy śmietanę,sok z cytryny,przyprawiamysolą i pieprzem.
3
zupe podgrzewamy,ale nie doprowadzamy do wrzenia.wlewamy na talerze,posypujemy listkami mięty oraz odłożonymi listkami sałaty.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|