zupa z zielonego groszku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: xxxbetaxxx
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

swietnie smakuje z groszkiem ptysiowym

Potrzebne składniki

• mrożony groszek - 300 g
• główka sałaty - 1 szt.
• cebula - 1 szt.
• bulion warzywny - 1 l
• śmietana 22 % - 5 łyżka(i)
• listki mięty - 2 łyżka(i)
• masło - 2 łyżka(i)
• sok z cytryny - 1 łyżka(i)
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
cebule obieramy,siekamy,szklimy na maśle na patelni.groszek płuczemy,osączamy.sałatę myjemy i osuszamy.małe listki sałaty odkładamy do dekoracji,a pozostałe rwiemy i razem z groszkiem dodajemy do cebuli.
2
wlewamy szklankę bulionu i gotujemy pod przykryciem 10 minut.lekko studzimy,miksujemy,.wlewamy reszte bulionu i zagotowujemy.dodajemy śmietanę,sok z cytryny,przyprawiamysolą i pieprzem.
3
zupe podgrzewamy,ale nie doprowadzamy do wrzenia.wlewamy na talerze,posypujemy listkami mięty oraz odłożonymi listkami sałaty.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher