Flaki po algiersku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszna zupa

Potrzebne składniki

• flaki ugotowane - 1 kg
• papryka - 5 szt.
• ząbki czosnku - 12 szt.
• oliwa - 1/2 szkl.
• mielony kminek - 1 łyżeczka(i)
• cebule - 2 szt.
• rosół - 2 szkl.
• sól

Etapy przyrządzania

1
Ugotowane flaki pokroić w cienkie paski.Na rozgrzanej oliwie zrumienić pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę.Dodać pokrojoną w paski paprykę,kminek i roztarty solą czosnek.Wymieszać i dusić 10 minut.Dodać flaki,zalać 2 szklankami rosołu i gotować ok.30 minut.Podawać gorace.

Jak podawać?

na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher