|
||||||||||
Flaki po algierskuKrótki opis potrawypyszna zupaPotrzebne składniki flaki ugotowane - 1 kg papryka - 5 szt. ząbki czosnku - 12 szt. oliwa - 1/2 szkl. mielony kminek - 1 łyżeczka(i) cebule - 2 szt. rosół - 2 szkl. sól Etapy przyrządzania1
Ugotowane flaki pokroić w cienkie paski.Na rozgrzanej oliwie zrumienić pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę.Dodać pokrojoną w paski paprykę,kminek i roztarty solą czosnek.Wymieszać i dusić 10 minut.Dodać flaki,zalać 2 szklankami rosołu i gotować ok.30 minut.Podawać gorace.
Jak podawać?na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|