Ryba w pierzynce

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
18 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowa i smaczna

Potrzebne składniki

• filety z mintaja - 1 kg
• mąka - 1 szkl.
• sól,pieprz
• jajka - 2 szt.
• mleko - 1 szkl.
• woda - 1 szkl.
• olej

Etapy przyrządzania

1
Rybę oprószyć solą i pieprzem.Mąkę zmiksować z żółtkami i mlekiem.Na koniec domieszać wodę i pianę z białek i odstawić na 20 minut.W rondlu rozgrzać olej, kawałki ryby zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olejSmażyć na rumiano z obu stron.

Jak podawać?

na ciepło lub na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher