Gazpacho - chłodnik warzywny

Aktualna ocena: 0
dodany przez: asia0989
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

1 l soku pomidorowego 1/2 l soku wielowarzywnego z pomidorami 4 dorodne pomidory bez skórki 2 obrane ogórki 2 zielone papryki 2 cebule dymki ze szczypiorem 2 utarte ząbki czosnku 6 łyżek oliwy extra vergine tabasco sól pieprz 1/2 posiekanego pęczka kopru

Potrzebne składniki

• podalam wyzej - rowniez g

Etapy przyrządzania

1
Kartony z sokami schładzamy. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do soków, przyprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem, tabasco i oliwą, mieszamy. Możemy dokwasić octem balsamico lub ogórkami małosolnymi. Wierzch zupy przykrywamy grubą warstwą kopru. Najlepiej całość ponownie schładzamy. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher