|
||||||||||
Gazpacho - chłodnik warzywnyKrótki opis potrawy1 l soku pomidorowego 1/2 l soku wielowarzywnego z pomidorami 4 dorodne pomidory bez skórki 2 obrane ogórki 2 zielone papryki 2 cebule dymki ze szczypiorem 2 utarte ząbki czosnku 6 łyżek oliwy extra vergine tabasco sól pieprz 1/2 posiekanego pęczka kopruPotrzebne składniki podalam wyzej - rowniez gEtapy przyrządzania1
Kartony z sokami schładzamy. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do soków, przyprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem, tabasco i oliwą, mieszamy. Możemy dokwasić octem balsamico lub ogórkami małosolnymi. Wierzch zupy przykrywamy grubą warstwą kopru. Najlepiej całość ponownie schładzamy.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|