|
||||||||||
Czekolada na zimnoKrótki opis potrawydoskonała na upałyPotrzebne składniki tabliczka czekolady - 1 szt. mleko - 1/2 l woda - 1/2 szkl. śmietana kremówka - 1/2 szkl. lody - 1/2 kg Etapy przyrządzania1
Czekoladę połam,włóż do ciepłej wody i mieszaj ,aż się rozpuści.Stopniowo dolewaj mleko i pół śmietanki.Mocno podgrzej/nie gotuj/.Wystódż.Lody pokrój w kostkę.Czekoladę przelej do 4 szklanek,włóż lody i udekoruj resztą ubitej kremówki.
Jak podawać?udekorowaną bitą śmietaną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
z*******y
autor: Anonim dodany dnia 2012-07-05 13:43:11