|
||||||||||
Sos chrzanowy z jabłkamiKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki korzenie chrzanu - 2 szt. jabłka winne - 2 szt. sok z cytryny cukier puder - 1 łyżka(i) smietana kremowa - 1 szkl. Etapy przyrządzania1
chrzan ucieramy na tarce z drobnymi oczkami, przekładamy na sito, polewamy wrządkiem, odstawiamy do przechłodzenia. Obrane ze skury jabłka ucieramy na tej samej tarce, natychmiast łączymy z sokiem z cytryny i zimnym chrzanem, dodajemy smietane i mieszamy. Doprawiamy cukrem , szczyptom soli i gdy tzeba sokiem z cytryny sos podajemy niepuźniej niż 2 godziny po przyządzeniu. Inaczej traci smak i aromat
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|