Rogale drożdżowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• maka - 1/2 szkl.
• drożdze - 8 dag
• cukier - 4 łyżka(i)
• mleko - 1 szkl.
• sul
• cukier waniloiwy
• margaryna - 1 op.

Etapy przyrządzania

1
Jest to przepis dla osób, którym zawsze brakue czasu, a lubią ciasto drożdżowe. Nie trzeba tracić całego dnia w oczekiwaniu aż wyrośnie. Rogaliki najlepiej smakują nadziewane konfiturą z płatków róży, ale moze być też powidło, ser, czekolada, lub co kto lubi... 2. Z podanych składników wyrobić ciasto (najlepiej w misce), i włożyc na 24 godz. do lodówki. Po wyciągnięciu rozwałkować, powycinać trójkąty, dać po łyżeczce konfitury i zawinąć w rogaliki. Piec 25-30 min. w temp. 180-160 stopni
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher