|
||||||||||
Rogale drożdżoweKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki maka - 1/2 szkl. drożdze - 8 dag cukier - 4 łyżka(i) mleko - 1 szkl. sul cukier waniloiwy margaryna - 1 op. Etapy przyrządzania1
Jest to przepis dla osób, którym zawsze brakue czasu, a lubią ciasto drożdżowe. Nie trzeba tracić całego dnia w oczekiwaniu aż wyrośnie. Rogaliki najlepiej smakują nadziewane konfiturą z płatków róży, ale moze być też powidło, ser, czekolada, lub co kto lubi...
2. Z podanych składników wyrobić ciasto (najlepiej w misce), i włożyc na 24 godz. do lodówki. Po wyciągnięciu rozwałkować, powycinać trójkąty, dać po łyżeczce konfitury i zawinąć w rogaliki. Piec 25-30 min. w temp. 180-160 stopni
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|