Zupa grzybowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wigilia
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

wigilijna zupa

Potrzebne składniki

• suszone borowiki - 8 dag
• pół pęczka włoszczyzny
• liść laurowy - 1
• ziele angielskie - 5 ziaren
• czarny pierz - 5 ziaren
• kwaśna śmietana - 200 ml
• masło - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Grzyby zalać ciepłą wodą i namoczyć ,aż zmiękną.Ugotować w tej samej wodzie.Włoszczyznę pokroić i dodać do grzybów.Pod koniec gotowania dodać masło i przyprawić.Gotować pół godziny.Przecedzić.Grzyby pokroić i włożyć do wywaru,zagotować,połączyć ze śmietaną i przyprawić.Podawać z makaronem lub drobnymi kluseczkami.

Jak podawać?

z makaronem lub kluseczkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher