|
||||||||||
Krewetki w maśleKrótki opis potrawysmaczne i zdrowePotrzebne składniki krewetki - 24 szt. cytryna - 1 szt. masło - 6 łyżka(i) 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praske imbir - 2 łyżeczka(i) szczypiorek - 2 łyżeczka(i) olej sezamowy - 2 łyżeczka(i) sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Przygotuj masło smakowe:masło utrzyj z imbirem,czosnkiem ,olejem na gładką masę.Dodaj szczypiorek,sól,pieprz i włóż do lodówki.Krewetki obierz i umyj.Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła imbirowego i obsmażaj na nim krewetki na złoty kolor.Na każdej krewetce połóż kawałek pozostałego masła.
Jak podawać?z cytryną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|