Jeżyk z gruszki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dla dzieci
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
3 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonale smakuje dzieciom

Potrzebne składniki

• gruszka z puszki bez skórki - 1/2 szt.
• migdały - 15 szt.
• rodzynki - 2 szt.

Etapy przyrządzania

1
Gruszkę kładziemy płaską stroną na blacie.Migdały rumienimy na patelni bez tłuszczu cały czas mieszając.Gdy będą złotobrązowe i przesypujemy na pergamin.Szarą część gruszki szpikujemy migdałami.W węższej części wycinamy dziurki z obu stron .Wkładamy rodzynki.

Jak podawać?

jako deser Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher