Rolada ze schabu

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

rolada

Potrzebne składniki

• schab bez kości - 1 kg
• sól pieprz
• majeranek
• fasola szparagowa - 30 dag
• żółty ser - kilka plasterków
• olej - 3 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Mięso opłukać w zimnej wodzie, odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, ostrym nożem rozkroić a prostokątny płat grubości ok 1,5 cm, opruszyć solą, pieprzem i majerankiem
2
Fasolkę szparagową dokładnie opłukać, odciąć końce, wrzucić na lekko osolony wrzątek, obgotować 3 minuty, dokładnie odsączyć na sicie.
3
Na przygotowanym płacie mięsa rozłożyć plastry sera żółtego na nm położyć pokrojoną na kawałki obgotowaną fasolkę.
4
Mięso zawinąć w dość ścisłą roladę, obwiązać sznurkiem, ułożyć w brytfannie, posmarować olejem.
5
Piec ok 1,5 godziny w piekarniku o temp 200 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher