Fasolka na ciepło

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

fasolka

Potrzebne składniki

• pomidory - 5 szt.
• cebula - 1 szt.
• ząbek czosnku
• fasola szparagowa - 40 dag
• olej - 2 łyżka(i)
• sól
• papryka w proszku
• sok z cytryny

Etapy przyrządzania

1
Fasolkę opłukać, odciąć końce, ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie, odsączyć
2
Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju, co jakiś czas mieszająć, by się nie przyrumieniła
3
Dodać obgotowaną fasolkę i posiekany ząbek czosnku, gotować 3 minuty
4
Pomidory umyć, spażyć i zdjąć skórkę, pokroić na kawałki, oddzielając stwardniałe części
5
Dodać do fasoli, dusić na małym ogniu, aż zaczną się rozpadać. Potrawę przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i papryką w proszku
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher