|
||||||||||
Gulasz z kiełbasy i ziemniaków aliKrótki opis potrawy1 kg ziemniaków 40 dag kiełbasy 4 średnie cebule 5 pomidorów lub 3 łyżki przecieru kostka rosołowa łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki cukier pieprz sólPotrzebne składniki ziemiaki - 1 kg kiełbasa - 40 dag cebola - 4 szt. pomidory - 5 szt. Etapy przyrządzania1
Cebulę pokroić w plasterki, zeszklić na tłuszczu. Dodać obrane i pokrojone pomidory lub przecier, kostkę rosołową rozpuszczoną w połowie szklanki goroącej wody i odrobinę cukru. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 10 minut.
Kiełbasę pokroić w plasterki lub w kostkę. Dodać do cebuli i dusić jeszcze 15 minut. Ziemniaki pokroić w kostkę ugotować osobno i dodać do cebuli. Wszystko razem wymieszać.
Doprawić gulasz do smaku cukrem, solą, pieprzem i papryką.
Podawać na gorąco. Przepis wystarczy na ok. 4 porcje.
Smacznego.
Jak podawać?1 kg ziemniaków 40 dag kiełbasy 4 średnie cebule 5 pomidorów lub 3 łyżki przecieru kostka rosołowa łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki cukier pieprz sól Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|