|
||||||||||
Ryba na parzeKrótki opis potrawyDietetyczne, aromatyczne daniePotrzebne składniki pstrągi - 3 szt. duże pieczarki - 3 szt. goździki - 3 sól - 1 łyżeczka(i) pokrojony w paski imbiru - 3 łyżka(i) pokrojona w paski marchew - 1 szt. sos sojowy - 3 łyżka(i) cukier - 1 łyżeczka(i) ocet winny - 1 łyżka(i) oliwa - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Wymieszać sól, cukier, sos sojowy, zmielone goździki, ocet i 2 łyżki oliwy. Powstałą marynatą zalać rybę na 30 minut.
Grzyby pokroić w plastry.
Rybę położyć na żaroodporny głęboki talerz, polać marynatą, posypać imbirem, marchewką i poukładać plastry pieczarek. Talerz postawić nad naczyniem z gotującą się wodą, przykryć i gotować na parze 15 minut. Podawać na tym samym talerzu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|