|
||||||||||
Krem z zielonego groszkuKrótki opis potrawyBardzo dobre, polecam:)Potrzebne składniki 50 dag zielonego groszku (świeżego lub mrożonego) 1 i 1/2 l bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki tymianku 3 ziarna ziela angielskiego liść laurowy kilka łyżek gęstej śmietany sól i szczypta cukru groszek ptysiowy Etapy przyrządzania1
Groszek umyć, zalać gorącym bulionem warzywnym, dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotować powoli pod przykryciem, aż groszek będzie miękki.
2
Ziele angielskie i liść laurowy usunąć, 4 łyżki groszku odłożyć, a pozostały wraz z bulionem lekko przestudzić, a następnie zmiksować. Doprawić solą, tymiankiem i szczyptą cukru.
3
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|