|
||||||||||
Ogórkowa z łososiemKrótki opis potrawyZupa ogórkowa bardziej urozmaicona:)Potrzebne składniki 2 l bulionu 5 ziemniaków 6 ogórków kiszonych 2 marchewki kawałek pietruszki cebula 3 ziarna ziela angielskiego liść laurowy 15 dag wędzonego łososia sól pieprz Etapy przyrządzania1
Ziemniaki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Marchewki oraz pietruszkę skrobiemy, myjemy, osuszamy, po czym zcieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie, gotujemy mniej więcej 20 min na wolnym ogniu.
2
Ogórki myjemy, zcieramy na tarce, dodajemy do zupy. Dalej gotujemy.
3
Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy pokrojonego wędzonego łososia. Gotujemy kolejne 5 min. Na koniec zupę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|