|
||||||||||
Chrzanowa z jajkiem i boczkiemKrótki opis potrawyBardzo smaczna zupka:)Potrzebne składniki 70 dag białej kiełbasy cebula korzeń chrzanu 2 łyżki mąki pszennej sok z cytryny po 5 ziaren pieprzu i ziela angielskiego sól mielony pieprz szklanka kwaśnej śmietany 18-procentowej 5 jajek kilka plastrów wędzonego boczku liść laurowy Etapy przyrządzania1
Do garnka wlewamy 2,5 l wody, wkładamy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, obraną cebulę. Gotujemy. Dodajemy białą kiełbasę, gotujemy godzinę na małym ogniu. Wyjmujemy kiełbasę.
2
Chrzan obieramy, zcieramy na tarce do jarzyn, dodajemy do wrzącego wywaru i gotujemy 5-10 min. Wywar przecedzamy. Mąkę łączymy ze śmietaną, wlewamy 2 łyżki gorącego wywaru, mieszamy, wlewamy do garnka. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
3
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|