|
||||||||||
Wiosenna sałatkaKrótki opis potrawylightowe, zdrowe i smakowite.Potrzebne składniki 30 dag ziemniaków 30 dag pomidorów 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 4 jajka 2 sałaty głowiaste 1/2 słoiczka pieczarek w occie 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki majonezu natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach a następnie odcedzić, obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Jajka ugotować na twardo, ostudzone obrać i pokroić na ćwiartki. Pomidory umyć, i pokroić na ósemki a umytą paprykę pokroić w średnie kwadraciki. Przygotowane składniki wymieszać. Następnie przygotować sos: Pieczarki odcedzić z octu i drobno posiekać. Wymieszać z majonezem i musztardą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzach ułożyć opłukane, osuszone liście sałaty a na nich kłaść po porcji sałatki. Przygotowanym sosem polać porcje sałatki i udekorować gałązkami natki. Najlepiej podawać z białym, świeżym pieczywem.
Jak podawać?Najlepiej podawać z białym, świeżym pieczywem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|