|
||||
Etapy przyrządzania1
Sukces tej potrawy zależy od jakości mięsa,
radzę zatem kupić boczek na bazarze
– będzie na pewno świeży.
Wybieramy kawałek, który nie jest zbyt tłusty.
Boczek na dwie, trzy godziny przed pieczeniem
trzeba obficie nasmarować solą, majerankiem
i zmiażdżonym czosnkiem.
Można upiec boczek w otwartej brytfannie
– wtedy będzie miał chrupiącą skórkę,
można tez w folii – dzięki której upieczony boczek
będzie bardziej soczysty.
Radzę piec go w temperaturze 180 stopni
przez co najmniej godzinę.
Fantastycznie smakuje, gdy jest jeszcze ciepły
– z musztardą lub chrzanem.
Także smaczny jest na zimno, pokrojony w cienkie plastry
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|