miodowe żeberka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• żeberka

Etapy przyrządzania

1
Po umycie żeberek dzielę na kawałki wzdłuż kości, solę, pieprzę, obsypuję mielona papryką (może być ostra) i dużą ilością majeranku – zostawiam na noc. Następnego dnia podsmażam żeberka w rondlu na oliwce, staram się przyrumienić kawałki żeberek ze wszystkich stron. W szklance wody rozpuszczam łyżkę miodu i tą miodową wodą podlewam żeberka, przykrywam pokrywką rondel, zmniejszam gaz i duszę, aż będą miękkie. Wspaniale smakują z kartofelkami i surówką z kiszonej kapusty.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher