|
||||||||||
miodowe żeberkaKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki żeberkaEtapy przyrządzania1
Po umycie żeberek dzielę na kawałki wzdłuż kości,
solę, pieprzę, obsypuję mielona papryką (może być ostra)
i dużą ilością majeranku – zostawiam na noc.
Następnego dnia podsmażam żeberka
w rondlu na oliwce,
staram się przyrumienić kawałki żeberek
ze wszystkich stron.
W szklance wody rozpuszczam łyżkę miodu
i tą miodową wodą podlewam żeberka,
przykrywam pokrywką rondel,
zmniejszam gaz i duszę, aż będą miękkie.
Wspaniale smakują z kartofelkami
i surówką z kiszonej kapusty.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|