|
||||||||||
ryba po tureckuKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki ryba morskaEtapy przyrządzania1
Kupujemy kilogram morskiej ryby –
może być morszczuk a jeszcze lepsza jest panga,
przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy bez panierki.
Usmażoną rybę wykładamy na półmisek
i zabieramy się za drugą część dania.
Dwie papryki kroimy na kwadraciki,
dwie cebule w piórka i przysmażamy, żeby się zeszkliły.
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę
brzoskwinie z puszki i dalej razem wszystko dusimy.
Pod koniec duszenia j dodajemy
2 łyżki syropu z brzoskwiń i średni łagodny keczup
– wymieszać i nałożyć na usmażoną rybę.
To wszystko – naprawdę roboty niezbyt wiele,
a efekt – zwłaszcza smakowy – znakomity!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|